3 juli 2024 - Nieuws

Sporten tijdens de zomerstop

De sportclub is dicht, wedstrijden liggen stil. Tijdens de zomerstop kan het even zoeken zijn als je wil sporten. Maar juist tijdens de zonnige dagen kan het heerlijk zijn om te blijven bewegen. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden. 

Hardlopen kan altijd

Een sport die altijd kan, ongeacht openingstijden, is hardlopen. Sta je normaal op de loopband in de sportschool? Tijdens de zomer kun je ook heerlijk buiten rennen. Verken je buurt en zoek een mooie route. Of ga een stukje met de fiets richting het buitengebied. Laat de zomerhitte je niet tegenhouden: vroeg in de ochtend of na zonsondergang is het juist heerlijk buiten. 

Sporten in de openbare ruimte

Op veel plekken in Maastricht zijn beweegtuinen. Kijk op het kaartje naar de mogelijkheden in jouw buurt. Ga er bijvoorbeeld hardlopend naartoe of op de fiets. Zo heb je je warming up al gehad. Bij veel beweegtoestellen staat een instructie. Lees die goed om blessures te voorkomen. De cooling down is je wandeling of fietstochtje naar huis. Zo heb jij je sportdag in de wijk weer gehad. 

Iets nieuws

Gebruik de zomer om eens een nieuwe sport te ontdekken. Suppen, zwemmen, beachvolleybal, wandelen of mountainbiken in de natuur. Volg een proefles of workshop en zorg dat je de juiste materialen gebruikt. Zo kom je de zomer actief door. En wie weet blijf je er na de zomerstop wel mee doorgaan. 

Tijdens de vakantie

Het is verleidelijk om tijdens een vakantie niets aan sport of beweging te doen. Maar kijk of je ter plaatse met een leuke activiteit mee kunt doen. Tijdens een stedentripje zie je te voet of op de fiets meer dan in de tram of metro. En de zee: een beter zwembad kun je je niet wensen! Daarna een lekker potje beach ball of frisbee op het strand en je hebt je portie bewegen gehad. 

Tijd voor herstel

De zomerstop is er natuurlijk niet voor niks. Gebruik die tijd dan ook om je lichaam goed te laten herstellen. Dat is ook: voldoende rust nemen, genoeg hydrateren en gezond eten. Stretch elke ochtend goed, neem eens een lekkere massage of volg een lesje yoga. Zo voorkom je blessures en begin je straks weer sterk aan het nieuwe seizoen. Neem ook de tijd om nieuwe doelen te stellen. Bedenk een nieuwe uitdaging of zoek een sportief evenement in het najaar. 

Summer Experience: een zomer vol leuke activiteiten

Voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar staat er deze zomer een spetterende Summer Experience vol gratis activiteiten op het programma! Wacht niet te lang met aanmelden, want vol is vol! Ga naar de website van Maastricht Sport voor meer informatie en om je aan te melden.