12 maart 2024 - Nieuws

Beweeg in Maastricht: alles over sporten en bewegen in Maastricht

De sport vinden die bij je past? Op zoek naar een nieuwe vereniging? Of jouw club onder de aandacht brengen van heel Maastricht? Op Beweeg in Maastricht staat alle informatie waar sporters en iedereen die wil bewegen op zoek naar zijn. 

Sporten voor iedereen

Het platform is dé plek waar iedereen terecht kan voor alle informatie over sporten en bewegen in Maastricht. (Aspirant) sporters kunnen op een plattegrond precies zien waar in Maastricht welk sport- en beweegaanbod te vinden is. Van zwemvereniging tot beweegtuin, van judoclub tot trapveldje. Verenigingen en clubs kunnen via een inlog terecht in de kennisbank en krijgen ondersteuning vanuit Maastricht Sport via het verenigingsloket. Door hun eigen sportaanbod zelf aan te melden worden ze zichtbaar op de website. Op die manier worden verschillende sporten in de spotlight gezet. Wel zo gemakkelijk. 

Beweeg met ons mee

Wethouder Hubert Mackus van sport is enthousiast: “Als gemeente Maastricht vinden we dat iedereen met plezier moet kunnen sporten en bewegen. Zonder belemmeringen. Sport is er voor al onze inwoners. Op Beweeg in Maastricht kan dan ook iedereen een passende sport vinden. Zo brengen we samen de stad in beweging.”  

Het platform groeit!

Maastricht Sport heeft sportaanbieders in Maastricht benaderd om lid te worden en hun aanbod op het platform te vermelden. Tegelijkertijd wordt de kennisbank gevuld, mede in samenwerking met NOC*NSF. Maastricht Sport volgt het nieuws rondom sport en bewegen op de voet en deelt dit tevens op het platform. Via het verenigingsloket kunnen sportclubs al hun vragen stellen. Kortom: het platform groeit volop!

Ambities

Het idee van een platform voor al het sport- en beweegaanbod in Maastricht komt voort uit het Maastrichts Sportakkoord. Hierin staat dat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk moet zijn. Ongeacht eventuele beperkingen, leeftijd of financiële middelen. Verduurzaming en een positieve sportcultuur vormen belangrijke speerpunten. Daarnaast staat het ontwikkelen van talent en het inspireren van diverse sportevenementen centraal. De ambities van Maastricht Sport sluiten hier naadloos op aan. Met deze reden is het platform www.beweeginmaastricht.nl opgezet.